Sint-Pieterpark

Sint-Pieterpark

Gemiddelde reviews

Beschrijving

Het stadspark van Castel-Saint-Pierre ligt op ongeveer 500 meter van het stadscentrum. De toegang is gratis en er is parkeergelegenheid bij beide ingangen (56 of 83, rue des Ardennes).

Dit beboste domein van 27 hectare biedt een uitgebreid netwerk van paden en wandelpaden om te wandelen. Het park is omringd door muren, zodat je er met het hele gezin in alle veiligheid kunt wandelen.

Langs de promenade liggen grote visvijvers, waarvan sommige toegankelijk zijn voor vissers met beperkte mobiliteit. Visrechten voor een dag of een paar uur kun je kopen in het restaurant van Castel-Saint-Pierre (83, rue des Ardennes).

Dit restaurant biedt lokale kwaliteitsgerechten. Je kunt er ook genieten van een drankje met vrienden of familie.

Op het terras (in het seizoen) kun je je kinderen in de gaten houden terwijl ze zich vermaken in de speeltuin naast het huis.

Iets hoger dan het restaurant kun je de kapel Saint-Pierre-aux-Liens ontdekken, die haar naam geeft aan het park. Dit gebouw dateert uit de 12e eeuw.

Verderop kun je de damherten, herten en wilde zwijnen bewonderen in het kleine dierenpark.

Barbecues en picknickplaatsen zijn beschikbaar langs de vijvers, gratis en zonder reservering (behalve voor groepen, die een schriftelijk verzoek moeten indienen bij de gemeente).

Het Castel-Saint-Pierre park is ook open voor sportieve activiteiten, met een VITA parcours. Het is ook een geweldige plek om te joggen en mountainbiken.

Photos

Events

This site is registered on wpml.org as a development site.