De heiligdommen van Beauraing

De heiligdommen van Beauraing

Gemiddelde reviews

Beschrijving

Van 29 november 1932 tot 3 januari 1933 waren vijf kinderen uit Beauraing 33 keer getuige van de verschijningen van de Maagd Maria. De plaats van de verschijningen is een heiligdom en een bedevaartsoord geworden. De cultus werd toegestaan in 1943, en de bovennatuurlijke aard van de gebeurtenissen werd erkend in 1949. Het ontvangstpunt is het laatste dat gebouwd is om pelgrims en toeristen de weg te wijzen. Het is een moderne arcade die leidt naar een kantoor waar informatie over de site kan worden verkregen. Een film over de gebeurtenissen kan hier worden bekeken.

Na de verschijningen van de Maagd Maria, werd Beauraing geleidelijk een internationale een internationaal bedevaartsoord en de ontvangst- en horecafaciliteiten werden ontwikkeld.

De heiligdommen zelf zijn gebouwd rond de tuin waar de verschijningen plaatsvonden en de verschillende kapellen en kerken dragen bij tot de invloed van de plaats.

Wanneer u op het plein bent, ziet u de votiefkapel, helemaal in steen en vol met symbolen die verband houden met de gebeurtenissen: aantal ramen, openingen,… Deze kapel werd in 1947 gebouwd door architect Claes de Beauraing.

Het hoofdgebouw blijft de voormalige school van de zusters, die nu de opvang (onderdak en schuilplaats) voor pelgrims en zieken is geworden. Dit gebouw draagt een gedenkplaat die herinnert aan het visioen van vijf kinderen tijdens de winter van 1932-1933.

Aan de achterzijde van het terrein staat de basiliek, die in 2013 aan de kerk werd toegewezen. Het betonnen gebouw is gebouwd door de architect Bastin. De benedenverdieping blijft de rozenkranskerk en de bovenverdieping, die bereikbaar is via een helling, is de basiliek, die wordt gebruikt voor grote bijeenkomsten zoals de bedevaart op 15 augustus.

In de Tuin der Verschijningen, onder het altaar, bevindt zich de crypte van Sint-Jan, waarin zich een keramische kruisweg bevindt van de kunstenaar Max Van der Linden (gemaakt in 1965).

De meidoorn zelf is de omheining die gebouwd werd rond de plaats waar de kinderen de Maagd zagen; vandaag houden een standbeeld (het werk van de heer Pierroux de Beauraing), een bed van kaarsen en bloemen de plaats als het centrum van herinnering voor alle bezoekers.

Bonus: Een souvenirwinkel “Pro Maria” herbergt ook een klein museum met meer dan 800 beelden van de Maagd uit alle landen en van alle materialen. Het maakt het mogelijk het belang van de mariale cultus in de wereld te visualiseren. Sommige stukken zijn zeer zeldzaam.

Voor meer informatie over Beauraing heiligdommen : de website van de Beauraing heiligdommen


Wil je iets anders bezoeken dan de Beauraing heiligdommen?

We geven je hier wat ideeën: https://www.beauraingtourisme.be/visiter/beauraing/

Events

This site is registered on wpml.org as a development site.