Kasteel van Beauraing

Kasteel van Beauraing

Gemiddelde reviews

Beschrijving

Het kasteel van Beauraing is gelegen in het park van Castel Sainte-Marie, op een paar honderd meter van het stadscentrum. Het is mogelijk het park te betreden om de buitenkant van de torens, muren en bijgebouwen van het kasteel te bezichtigen, maar het is niet mogelijk het interieur te bezichtigen.

Dit oude kasteel werd gebouwd in de 13e eeuw. Het werd in de loop der eeuwen verschillende keren verwoest en herbouwd. Het was echter de familie van de hertog van Osuna, in de 19e eeuw, die het een weelderig aanzien gaf. Helaas werd het kasteel in 1889 door een brand verwoest. Sindsdien is het slechts gedeeltelijk gerenoveerd.

De hoofdingang is bij nummer 55, Rue des Ardennes. Het bestaat uit een monumentaal portaal waarvan het metselwerk dateert van 1570.

Eenmaal door de poort, loopt u de oprijlaan op en het eerste gebouw aan uw linkerhand is het Castel-Sainte-Marie. Dit gebouw werd vroeger gebruikt als stal voor de heren. Bij uitbreiding werd deze naam aan het park gegeven.

Als u verder klimt, passeert u aan uw linkerhand de muren van de oude kassen. 

Verderop, aan de rechterkant, staan de voormalige bijgebouwen, in een U-vorm rond een geplaveide binnenplaats. Dit complex biedt nu ontmoetingsplaatsen en accommodatie voor jongeren en gezinnen.

Verderop, aan uw rechterhand, kunt u de mammoetbomen bewonderen. De hertog van Osuna heeft deze opmerkelijke bomen in de tweede helft van de 19e eeuw laten planten.

Net na de grote met gras begroeide esplanade gaat een pad het bos in en leidt naar het centrum van het park, waar een standbeeld van de Maagd staat en van waaruit acht paden een ster vormen.

Als u de weg volgt, passeert u de monumentale torens.

Iets verder, aan de rechterkant, biedt een ruimte met een standbeeld van de Maagd een prachtig uitzicht op de stad Beauraing en de omgeving

Ga onder de 18e eeuwse poort door; aan uw rechterhand ziet u het Saint-Hilaire gebouw. Deze naam werd gegeven als eerbetoon aan de datum van aankoop (14 januari, feest van Saint Hilaire) van het landgoed in 1946, door de ASBL Pro Maria.

Bovenaan, tegenover u, is de andere gevel van Castel-Sainte-Marie. Helemaal boven op het terrein ligt de voormalige binnenplaats van het kasteel. De drie torens omlijsten twee vleugels van het gebouw.

De Henegouwse toren ondersteunt nu een beiaard, de Luikse toren vervalt tot een ruïne en de Keizer Karel-toren is omgebouwd tot een gastenverblijf en vergaderzaal.

De canon dateert van 1547.

Photos

Events

This site is registered on wpml.org as a development site.