Wancennes

Wancennes

Gemiddelde reviews

Beschrijving

Het dorp beslaat een oppervlakte van 1200 hectare. De bodem is kalksteen en slib in het noorden, schist in het centrum en rotsachtig (zandsteen) in het zuiden. 

De kerk

Dit gebouw, gebouwd in 1777, is gewijd aan Saints-Gervais-et-Protais. 

GezichtspuntLa rue du Chapy (50.0958083,4.9757783)

Een prachtige plek om de Calestienne te bewonderen, een tientallen kilometers lange strook kalksteen. Dit deel genereert een specifieke flora, landschappen en beïnvloedt zelfs de geschiedenis. Het is ook de reden waarom Beauraing een Geopark is. 

Vakwerkhuizen

De oude drinkplaats

Deze ronde drinkbak, gemaakt van grote platen blauwe steen, dateert uit de 19e eeuw en werd vroeger gevoed door een kleine openbare fontein, algemeen bekend als een hydrant.

Het blauwe stenen washuis 

Deze wasbak was bedoeld om het wasgoed na het wassen uit te spoelen.

Goed om te weten: 

Tussen 1883 en 1884 werden in Wancennes archeologische opgravingen verricht waarbij de resten van een Romeinse villa en de bijbehorende agrarische bijgebouwen werden gevonden. Daarnaast was er ook aardewerk, wapens en aardewerk dat door de Galliërs werd gebruikt. Andere sporen wijzen ook op het bestaan van een Romeinse begraafplaats en een Frankische begraafplaats in de omgeving. De overblijfselen bevinden zich in het Museum voor Archeologie van Namen.

Voor meer informatie

Goed om te weten:

  • er is een buitenspeelplaats

Catégorieen

Kaart

This site is registered on wpml.org as a development site.