BROODJES van Beauraing: een recept van de chef bij de “Brasserie du Biran”

Dit recept is gemaakt van regionale producten zoals Ardens zoutvlees.


Broodjes van Beauraing, een creatie van de Brasserie du Biran

Recept:

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 400 g geraspte harde kaas
  • 600g bladerdeeg
  • 8 plakjes Ardense worst
  • 4 plakjes Ardense ham
  • 10 plakjes gerookt spek, fijngehakt
  • 6 champignons, in stukjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tomaten, in dunne plakjes gesneden

+ bakpapier

Voorbereiding:

  1. Rol het bladerdeeg vrij dun uit. Beleg met de ham, worst, spek, tomaten, champignons en uien. Strooi de kaas over de bereiding. Rol op als een worstje.
  2. Snijd in plakjes van twee centimeter en leg ze op bakpapier op een bakplaat.
  3. Bak gedurende tien minuten op 200°C.

Serveer met een gemengde salade met vinaigrette en een goed streekbier (bijvoorbeeld Tournée Beaurinoise).

Dit gerecht staat op de kaart van restaurant-brasserie Le Biran (als voorgerecht of als hoofdgerecht)

This site is registered on wpml.org as a development site.