Felenne

Felenne

Gemiddelde reviews

Beschrijving

Felenne is het meest grensdorp van de gemeente Beauraing en ligt op een grote hoogte van 340m. Zijn grondgebied wordt voor 80% bedekt door het Ardense woud. 

Voormalige douane

Tot de invoering van het vrije verkeer van goederen en personen in het Schengengebied in 1995 werd deze kleine douanepost gebruikt om te controleren wat mensen van het ene naar het andere land brachten. In die tijd kon je de grens niet oversteken zonder toestemming van de douanebeambte. De douanebeambte hield een oogje in het zeil en er stond een slagboom over de weg om te voorkomen dat voertuigen zouden oversteken zonder gefouilleerd te worden.

De kapel

Dit mooie kapelletje is gewijd aan Sint Jozef, de beschermheilige van vaders en gezinnen.

Les saveurs du verger 

Dit kleine familiebedrijf wordt gerund door de familie Brasseur. Alain en Annick, samen met hun zoon Arnaud, gebruiken biologische landbouwtechnieken om hun grote boomgaard en prachtige moestuin te onderhouden. Met hun grote verscheidenheid aan groenten en fruit, maken zij hun delicatessen met de hand! 

De uitzichten

Het hoogste punt van Felenne ligt op 389 meter boven de zeespiegel. Door de hoge ligging biedt Felenne een adembenemend uitzicht.

Barbecue

10 barbecues zijn beschikbaar langs een beek in het Bois du Roy, tussen Winenne en Felenne.

De kerk

Het is gebouwd in de 18e eeuw en is gewijd aan Saint-Pierre-aux-Liens. Het is een gebouw van zandsteen en blauwe hardsteen met een klassieke inspiratie. 

Bekende persoonlijkheid  

De Belgische schrijver Georges Perpète, die “Les Frontaliers” en “Felenne, mon village” schreef, kwam uit dit kleine dorp. In deze boeken verkent deze voormalige onderwijzer het collectieve geheugen van Felenne: hij vertelt over het leven van de mensen die in Felenne woonden en aan de andere kant van de grens werkten. Zijn boeken zijn te koop bij het Office du Tourisme in Beauraing. 

Meer te weten komen: 

Catégorieen

Kaart

This site is registered on wpml.org as a development site.